Cuma, Nisan 06, 2012

Warrior Rehberi #1


Merhabalar! Uzun zamandır post girmiyordum, bu postumda size bir kaç warrior ipuçları vereceğim. İlk olarak en büyük ipucunu vereyim; EĞLENİN! Terraria'nın bir oyun olduğunu unutmayın, canınız ne istiyorsa onu yapın. Oyunu bir zorunluluk haline getirmeden, sıkılmadan oynayın!

Warrior Tipinizi Seçin!
Öncelikle bir karakterinizi bir alanda uzmanlaştırmanız gerek. Örneğin aksesuar statlarınızı biri melee speed verirken diğerinin defense arttırması karakterinizi hiçbir alanda uzman yapmaz ve rakiplerinize karşı güçsüz hale getirir. Genel olarak belirlediğiniz statlara yoğunlaşırsanız, karakteriniz o alanda yenilmez olup boss fightlarında, pvpde yenilmez olacaktır. (Örnek vermek gerekirse; tamamen damageye yönelmek hasarlarınızda müthiş bir artış sağlar veya movement speede yönelirseniz kimse sizden kaçamaz, istediğiniz zamanda ortalıktan kaybolabilirsiniz.)

Gerekli Aksesuarları Kullanın!
Kılıç üzerine yoğunlaşmış bir karakterin Mana Flower kullanması gereksiz ve etkisiz olacaktır. Yoğunlaşmış alanınız olmasa bile onun yerine Melee ile ilgili bir aksesuar kullanmanız daha iyi olacaktır.

Para Kazanmak İçin Alternatifler Bulun!
Para kazanmak için tarım, madencilik gibi alternatif mesleklere yönelebilirsiniz. Bir yandan topladığınız materyallerle ihtiyaçlarınızı karşılayıp, bir yandan gereksiz materyalleri satıp para kazanabilirsiniz!

Zırhlar
İlk olarak yönlendiğiniz alana göre bir set dizmelisiniz. Hardmode öncesi bu zırhlar iki çeşit; Shadow (Hız), Molten (Savunma ve Hasar). Yeterli zırh olmadan Molten toplamak çok zor olduğundan öncelikle Shadow zırh yapmanızı tavsiye ediyorum.

Shadow Zırhı En Kolay Nasıl Yaparım?
Eater of Worlds kesmek tabii ki! Bunu güçsüz bir karakterle yapmanın en kolay yolu Corruption'un üstüne "Eater of Worlds'ün yetişemeyeceği ama senin birşeyler fırlatabileceğin yükseklikte" platformlar koymalısınız. Daha sonra paranızla bir kaç stack Shuriken alıp, Worm Food yapın. Platforma çıkıp Eater of Worlds'ü çağırın ve shurikenleri atmaya başlayın. (Bunu yaparken Eeater of Souls'lara dikkat edin.) Biraz uzun sürecek ama eğer gerçekten iyi bir şekilde oynarsanız Eater of Worlds'ü rahat bir şekilde öldürüp malzeme çıkartabilirsiniz. Bu şekilde devam ederek hem Shadow zırhınızı toplayabilir, hemde demonitelerle işiniz bittiğinde satıp para kazanabilirsiniz.

Yanınızda Uzak Silahı Bulundurun!
Handgun, Musket gibi silahlar Warrior için neredeyse şart. Mananız sınırlı olduğu için spell kullanmanızı pek tavsiye etmem, onun yerine ateşli silah alıp kaçmanız gereken boss fightlarda daha etkili olabilirsiniz.

Hardmode'a Geçiş!
Karakteriniz size göre yeterince geliştiyse Wall of Flesh'le karşılaşmaya hazırsınız! Maalesef, Wall of Flesh'i kılıçlarla öldürmeniz oldukça zor olacağı için şimdi ateşli silahlarınız devreye giriyor. Başaramazsanız karakterinizi biraz daha geliştirip başarana kadar denemeye devam edin. Ve hardmode'a geçiş yaptınız!

Hardmode sonrasını yakında yazacağım, eleştirilerinizi ve eklemek istediklerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz! ((Yakında Spellcaster, Ranger gibi sınıflarında rehberleri yazılacak! Beklemede kalın.)

2 yorum:

  1. Birşey Soracağım Ben daha oyuna başlayalı 2 gün oldu İlk Başladığımda Yanımda Dustin Vardı.
    Onun sayesinde craftingleri öğreniyordum.
    Ama Ben daha fazla Npcs istiyorum mesela hemşire, yaşlı adam vs. onları nerden buluyoruz ?

    En Önemli Sorunum Bu :)

    YanıtlaSil
  2. Bak ilk önce ev yap sonra duvar yap sonra sandalye ve masa yap (NPC İÇİN GEREKLİ) BU İLK ADIM 2.adım(diğer npcleri toplamak için) kat yapın (kat yapman gerekmez ama oda yapman gerekir) aynı şekilde yap aydınlat biraz uzaklaş evinden 1-200 mt arası yazı cıkcak geldi demektir VE DİKKAT ET!!!
    Bnm hemşire odasından cıkıp ilk npc nin odasına girdi devamını yazmıcam :DDD

    YanıtlaSil