Perşembe, Nisan 19, 2012

Terrarian Parody Trailers: Immortals

Merhabalar, gene Terrariaonline forumlarında rastladığım bir video. Gerçekten çok başarılı bir yapım olmuş, iyi seyirler!

Salı, Nisan 10, 2012

Terraria - Skyrim Trailer

Bugün Terrariaonline forumlarında rastladığım bir video. Yapan kişi "zebri" gerçekten çok iyi yapmış. İyi seyirler.

Cuma, Nisan 06, 2012

Warrior Rehberi #1


Merhabalar! Uzun zamandır post girmiyordum, bu postumda size bir kaç warrior ipuçları vereceğim. İlk olarak en büyük ipucunu vereyim; EĞLENİN! Terraria'nın bir oyun olduğunu unutmayın, canınız ne istiyorsa onu yapın. Oyunu bir zorunluluk haline getirmeden, sıkılmadan oynayın!

Warrior Tipinizi Seçin!
Öncelikle bir karakterinizi bir alanda uzmanlaştırmanız gerek. Örneğin aksesuar statlarınızı biri melee speed verirken diğerinin defense arttırması karakterinizi hiçbir alanda uzman yapmaz ve rakiplerinize karşı güçsüz hale getirir. Genel olarak belirlediğiniz statlara yoğunlaşırsanız, karakteriniz o alanda yenilmez olup boss fightlarında, pvpde yenilmez olacaktır. (Örnek vermek gerekirse; tamamen damageye yönelmek hasarlarınızda müthiş bir artış sağlar veya movement speede yönelirseniz kimse sizden kaçamaz, istediğiniz zamanda ortalıktan kaybolabilirsiniz.)

Gerekli Aksesuarları Kullanın!
Kılıç üzerine yoğunlaşmış bir karakterin Mana Flower kullanması gereksiz ve etkisiz olacaktır. Yoğunlaşmış alanınız olmasa bile onun yerine Melee ile ilgili bir aksesuar kullanmanız daha iyi olacaktır.

Para Kazanmak İçin Alternatifler Bulun!
Para kazanmak için tarım, madencilik gibi alternatif mesleklere yönelebilirsiniz. Bir yandan topladığınız materyallerle ihtiyaçlarınızı karşılayıp, bir yandan gereksiz materyalleri satıp para kazanabilirsiniz!

Zırhlar
İlk olarak yönlendiğiniz alana göre bir set dizmelisiniz. Hardmode öncesi bu zırhlar iki çeşit; Shadow (Hız), Molten (Savunma ve Hasar). Yeterli zırh olmadan Molten toplamak çok zor olduğundan öncelikle Shadow zırh yapmanızı tavsiye ediyorum.

Shadow Zırhı En Kolay Nasıl Yaparım?
Eater of Worlds kesmek tabii ki! Bunu güçsüz bir karakterle yapmanın en kolay yolu Corruption'un üstüne "Eater of Worlds'ün yetişemeyeceği ama senin birşeyler fırlatabileceğin yükseklikte" platformlar koymalısınız. Daha sonra paranızla bir kaç stack Shuriken alıp, Worm Food yapın. Platforma çıkıp Eater of Worlds'ü çağırın ve shurikenleri atmaya başlayın. (Bunu yaparken Eeater of Souls'lara dikkat edin.) Biraz uzun sürecek ama eğer gerçekten iyi bir şekilde oynarsanız Eater of Worlds'ü rahat bir şekilde öldürüp malzeme çıkartabilirsiniz. Bu şekilde devam ederek hem Shadow zırhınızı toplayabilir, hemde demonitelerle işiniz bittiğinde satıp para kazanabilirsiniz.

Yanınızda Uzak Silahı Bulundurun!
Handgun, Musket gibi silahlar Warrior için neredeyse şart. Mananız sınırlı olduğu için spell kullanmanızı pek tavsiye etmem, onun yerine ateşli silah alıp kaçmanız gereken boss fightlarda daha etkili olabilirsiniz.

Hardmode'a Geçiş!
Karakteriniz size göre yeterince geliştiyse Wall of Flesh'le karşılaşmaya hazırsınız! Maalesef, Wall of Flesh'i kılıçlarla öldürmeniz oldukça zor olacağı için şimdi ateşli silahlarınız devreye giriyor. Başaramazsanız karakterinizi biraz daha geliştirip başarana kadar denemeye devam edin. Ve hardmode'a geçiş yaptınız!

Hardmode sonrasını yakında yazacağım, eleştirilerinizi ve eklemek istediklerinizi yorum yoluyla bize iletebilirsiniz! ((Yakında Spellcaster, Ranger gibi sınıflarında rehberleri yazılacak! Beklemede kalın.)

Salı, Nisan 03, 2012

Terraria ile Minecraft Karşılaştırması

Merhabalar.
Bu blog üzerindeki ilk yazımı Terraria ve Minecraft arasında benzerlikler ve farklılıklar üzerine yazacağım.

Bilindiği gibi Terraria'nın abisi olarak adlandırılan Minecraft, 16 Mayıs 2009 tarihinde satışa sunulmuştu. Oyun o günden bu yana satış bakımından büyük rakamlara ulaştı ve henüz tam sürüm çıkmadan 4,5 milyondan fazla satış yaptı. 18 Kasım 2011 günü, Minecraft 1.0 yani 'tam sürüm' versiyonuna geçiş yaptı ve halen güncellenmekte.

Minecraft, oynanış olarak daha çok bir şeyler yaratma üzerine kurulu bir oyun. Oyunun başladığınız zamandan oyunu bırakana kadar, bir şeyler inşa etme isteği ile dolup taşıyorsunuz. İşte bu sebeple Minecraft, hayal gücü geniş olan oyuncular için oldukça güzel bir oyun.

1.8 olarak adlandırılan Adventure Update -yani Macera Güncellemesi'nin ardından Minecraft'a, kendisini Terraria'ya bir parça benzetmek amacı ile oyuna yeni yaratıklar, potion ve enchant sistemleri, yeni bir boyut ve bir boss karakter dahil edildi. Oyunun yapımcısı Notch, bir yazısında bu güncellemenin Terraria'dan esinlenerek yapıldığını da zaten belirtmişti.

Fakat Terraria'ya gelecek olursak, oyun başlı başına ayrı bir dünya. Macera, heyecan, merak ve çok kişili oynandığı zaman ekip işi içeren bir oyun. Minecraft'dan daha uzun bir oyun süresine de sahip aslında. (Benim için bu geçerli değil.) Birazcık da role playing oyunu aslında Terraria. İçeriğinde NPC'leri var, bossları var, çeşit çeşit macerası var, 2D karakterleri var, kısacası içerisinde harikalar var.

Terraria'nın Minecraft ile benzer noktası, ikisinin de hayal gücüne dayalı olmasıdır. Yaratıcılığınızı ikisinde de konuşturabilirsiniz. Fakat bana kalırsa, Terraria'nın Minecraft ile kıyaslanması dahi yanlış. İkisi farklı oyunlar, farklı dünyalar.

Farklılıklarına gelecek olursak, zaten yazının başından buraya kadar okumuş olan birisi, çoktan konuyu neye getirmek istediğimi anlamıştır. Terraria, bir macera oyunu diyebiliriz. Fakat Minecraft... Maceradan yoksun bir oyun. Onda sadece creeperlar işi heyecanlandırıyor. Fakat Terraria, içerisinde bulunan çok çeşitli mobları ile tam bir macera oyunu. Arkadaşlarla oynandığı zaman Minecraft, yaratıcılığa açılan bir kapı; Terraria ise bir hayatta kalma oyunu, yaşam savaşı.

Yani kısacası, Terraria ayrııııı, Minecraft ayrı. Karşılaştırılmaz iki oyun bunlar.
Terraria mı Minecraft mı?!