Cuma, Kasım 25, 2011

Terraria 1.1 Güncellemesi: Önizleme

Demilogic'in paylaştığı video Terraria'ya karşı olan sevgimi 456183 kat daha arttırdı. Hala çıkmasını bekliyorum(z) ama daha dayanabileceğimi düşünmüyorum. ÇIKSIN ARTIK ŞU GÜNCELLEME!

Pazartesi, Kasım 21, 2011

Terraria 1.1 güncellemesine bir bakış!

Redigit, Terraria Online forumlarında Terraria hayranlarının neşesine neşe katacak bir yazı yayınladı. Bu yazıda 1.1 güncellemesinde nelerin yeni ve nelerin değişeceği hakkında bir çok bilgi verdi. Şu anda vaktim olmadığından bu yazıyı çeviremedim ama boş vaktimde çevirip bu başlık altına koyarım. Şimdi kısaca resimlerde ki yeniliklerden bahsedelim:

(Resmi büyütmek için üstüne tıklamanız yeterli olacaktır.) 

Sağ taraftan da anlayacağınız gibi NPC arayüzü eklenmiş. Sanırım okuduğum kadarıyla soru işareti üzerine geldiğimizde o NPC'nin gelmesi için neyin/nelerin eksik olduğu belirtilecekmiş.


Evet, artık itemlara özellik ekleyebiliyoruz! Ama nasıl yapıldığı hakkında bir fikrim yok :trollface:
Yılbaşı için oyuna sanırım ruhlar gelecekmiş, neler olacağını çok merak ediyorum!

Bir kaç resim daha olması lazım ama gelen özellikler hakkında bir bilgim olmadığı için yazmadım. Resmi konu için buraya buraya tıklayın.

Salı, Kasım 15, 2011

Terraria'da bayan karakter özellikleri artıyor!

Tiy, Twitter hesabında yeni bir resim paylaştı, erkek oyuncular için fazla bir önem teşvik etmese de bayan oyuncular için önemli. Bildiğiniz gibi fazla olmasa da bayan Terraria oyuncusu bulunuyor. Yeni gelecek olan güncellemede bayan karakter yaratırkenki seçenekler bir hayli artmış durumda.


Cuma, Kasım 11, 2011

Terraria Online forumları moderatör arıyor!


confuzzledyma, bugün Terraria Online forumlarında bir yazı yazdı. Yazı aynen şu şekilde:

We'd like to try something different with this round of moderation choices - we will have an open application. If you are of Active Member status or higher, have some free time, and want to help out the TO community, keep reading.

With 1.1 around the corner, we were hoping to bolster our team and get some fresh points of view, not to mention some more help! Choices will be made at the discretion of the current mod team, plus myself and Kane. Based on the volume of applications we are likely to receive, you will probably not get any reply to your sent application.

Once moderators are chosen (the number we're looking for is up in the air at the moment), a post will be made with the new members of the team, and applications will be closed. By sending this application, you agree that you understand there is no guarantee that you will make it on the team now or in the future, and that we will make our choices based on our interpretation of our team's needs.

To view the full application and details on how to submit it, visit this thread.
Sadece "Active Member" veya üstü bir rütbeye sahipseniz başvuru yapabiliyorsunuz. Türk moderatörlerin çıkacağını sanmıyorum ama en azından Terraria Online forumlarına bir düzen gelecek, iyi olmuş.

Cumartesi, Kasım 05, 2011

NPC Rehberi

NPC'ler?
NPC'nin açılımı Non-Player Character(Oyuncu olmayan karakter)dir. Terraria'da NPC'lerin farklı görevleri vardır. Örneğin biri eşya satar, diğeri canımızı doldurur vb.)

NPC Listesi
Guide

Worldu yarattığımızda direk olarak karşımıza çıkar. Guide ile konuşup, Crafting menüsüne girip, oradaki boşluğa istediğimiz eşyayı koyarak o eşyayla neler yapabileceğimizi görebiliriz.

Merchant
Sunucudaki tüm oyuncular en az 50 silver topladığında spawn olur. Gerekli bir sürü eşyayı Merchant'da bulabilir, eşyalarınızı satabilirsiniz.

Nurse
Nurse, yani hemşire Life Crystal bulup, kullandığımızda gelir. Para karşılığı canımızı doldurabilir.
Demolitionist
Bir yerden patlayıcı bulduğunuzda gelir, patlayıcı satar.
Arms Dealer
Silaha sahip olduğumuzda spawn olur, mermi ve silah satar.

Dryad
Bir boss kestiğimizde gelir. Seed, acorn vb. şeyler satar. Ayrıyetten item olarak Dirt Rod satar. (Dirtü yeşillik yapmaya yarar.)

Old Man
Dungeonun girişinde bulunur, Skeletron'u çağırmaya yarar. Skeletron'u kestiğimizde ortadan kalkar.

Clothier
Skeletron'u kestikten sonra gelir, kıyafet satar. Öldüğünde şapkası düşer.

Perşembe, Kasım 03, 2011

Terraria 1.1 Güncellemesine Sayılı Günler!

Merhabalar, dün Redigit Terraria Online forumlarında bir kaç screenshot daha paylaştı:


Görünüşe göre spawnerlar ekleniyor! Screenshotta heykelin etrafında slimeler spawn oluyor, orada bulunan kırmızı blokların ne olduğu hakkında fikrim yok.


Gene spawner var, bu sefer bunny. Screenshot'un ne işe yaradıını anlayamadım ama sanırım artık bunny öldürebiliyoruz. Bu arada silaha dikkat edin, bir shotgun!



Yeni biome eklenmiş! Gerçekten müthiş görünen bir biome. Ayrıca unicornlar ve flamethrower cabası! Sabırsızlanmaya başladım, ne zaman çıkacak diye bakarken Redigit'in şu yazısı dikkatimi çekti:
Right now, we are aiming for a December 1st release.
Aralık'da çıkarmayı düşündüklerini yazmış, şuan Kasım'dayız. Yani 1.1'e sayılı günler kaldı! Sabredemiyorum artık bir an önce çıksında oynayalım!